Skip to main content

Korkeakouluyhdistyksen syksy on käynnistynyt vauhdilla, Energiavarastoinnin professori Pertti Kauranen aloitti työnsä

Kymenlaakson korkeakouluyhdistys edistää Kymenlaakson tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa mm. tuomalla yliopistotasoista tiedettä ja tutkimusta maakuntaan. Yhdistys luo pohjaa maakunnan elinkeinoelämän kehitykselle sekä etsii sidoksia elinkeinoelämän ja tutkimuksen välille. Tutkimusalojen valinnoissa painotetaan erityisesti Kymenlaakson älykkään erikoistumisen strategian mukaisia kärkialoja. Korkeakouluyhdistyksen yhtenä tärkeänä tehtävänä on saada professuureja Kymenlaaksoon näille aloille. Tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä professuureja on useita. 

Korkeakouluyhdistyksen syksy 2021 on käynnistynyt vauhdilla ensimmäisen professuurin myötä. Tehtävään valittiin LUT-yliopiston uusi energiavarastoinnin professori, tekniikan tohtori Pertti Kauranen. Kaurasella on fyysikkotaustaa ja vahvaa kokemusta elinkeinoelämän puolelta. Hän on muun maussa kehittänyt aurinkosähköön perustavaa vedyn tuotantoa ja toiminut akkuteknologian startup-yrityksen toimitusjohtajana. Kauranen tulee keskittymään tehtävässään eritoten power-to-X- ja akkuteknologiahankkeisiin. 

Energian varastointi on ajankohtainen teema, sillä se on merkittävässä asemassa ilmastonmuutoksen hillitsemisessä, fossiilisista polttoaineista luopumisessa ja vihreässä siirtymässä. Alalla on myös valtava kansainvälinen liiketoimintapotentiaali, ja toisaalta se liittyy myös meidän kaikkien arkielämään. Energiavarastoinnin professuuria rahoittavat Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö, Sustainable Energy Storage-hanke, Suomen kulttuurirahasto (Kymenlaakson rahasto), Haminan Energia Oy, Kotkan Energia Oy, Kymenlaakson Sähköverkko Oy ja Kotkan-Haminan seutu. 

Lisätiedot: Kymenlaakson korkeakouluyhdistys, Sanna Gango: 044 011 2437, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Jaa tämä artikkeli